Vse je Božja milost in vse ima svoj popoln namen

Datum objave: 23.04.2016

Slika
Služba je darilo od Boga, tako, kot vse drugo, kar imam v svojem življenju. Nič ni v mojem življenju naključno, noben človek, nobena zadeva, noben predmet. Vse je Božja milost in vse ima svoj popoln namen.

Služba, v kateri sem bila,  je bila velika "univerza" zame. Dala mi je ogromno novih spoznanj, razodetij, kar je bilo še posebej lepo je, da sem lahko bila tam Božji otrok (z vrsticami oz. obljubami iz Svetega pisma nalepljenimi na pregradnih stenah okrog sebe).
Prav na tem delovnem mestu, pa sem dobila priložnost nadgraditi svoje poklicne izkušnje in odšla na novo delovno mesto. Gospod me je z novo službo resnično obilno blagoslovil v vseh pogledih. Neprecenljiv blagoslov, nad vsemi pričakovanji.

Rada pa bi vam povedala dve stvari, ki sta me pripeljali do nove službe.
Prva stvar, ki sem se je na delovnem mestu naučila je ZAUPANJE Bogu. V letih sem na delovnem mestu bila nemalokrat v položaju, kjer ni bilo videti dneva naprej, kjer so se dogajale velike zadeve, velike krivice in velike bolečine v mojem srcu. Včasih sem v molitvi vzklikala: »Pa Gospod, kako lahko? Zakaj dopuščaš, da se te krivice dogajajo meni? Zakaj mi ne pomagaš? Kje si? Pa saj vidiš kaj delajo, kakšni so...ti vidiš njihova srca…Gospod deluj, ukrepaj, stori kaj!!
Toda vse kar sem lahko takrat naredila je, da sem zaupala Njemu. On vidi vse, Njegov pogled prodira v globine duš. Rekel je: »Jaz bom povrnil, ne ti.« Tako sem se učila mu zaupati tudi v najhujših situacijah.

Drugo, kar me je Gospod naučil je PONIŽNOST. Danes bi vsi radi bili vodje, šefi, voditelji, managerji, direktorji, nadrejeni. Vsi bi radi nekomu vladali. Toda samo en je, en najvišji – Bog. On je vladar vsega, On postavlja ljudi na položaje in On jih odstavlja. Jezus je največji primer ponižnosti v vsej zgodovini in veliko sem se naučila od Njega. Sveto pismo  pa tudi jasno piše, da moramo spoštovati in biti poslušni oblastem.  Na delovnem mestu sem imela šefa, s katerim na začetku nisva imela posebnega odnosa. Vendar sem zaradi besed iz Svetega pisma (spoštujte svoje oblastnike)  molila zanj in odnos se je z leti spremenil. Prišlo je spoštovanje, ponosna sem bila na svojega šefa, čeprav včasih ni bilo lahko.  Postala sva prijatelja.  Na koncu je bil prav moj šef tisti, ki me je priporočil za novo, boljše delovno mesto.  Ponižnost je nasprotje ponosu, vendar Gospod vidi in obilno blagoslovi tiste, ki so pripravljeni sebe ponižati z iskrenim srcem.

Moje življenje je dokaz tega. Slava Bogu!!!  

M. F.