“Čistokrvnega” kristjana spoznaš po tem, da je drugačen od ostalih.

Datum objave: 21.01.2018

 “Čistokrvnega” kristjana spoznaš po tem, da je drugačen od ostalih.

“Čistokrvnega” kristjana spoznaš po tem, da je drugačen od ostalih. Ima nekaj, česar drugi nimajo. Seveda, drugače ne bi bil kristjan. Vendar kaj? Boga?

Pa Bog je neskončno velik. Ima odnos z živim Bogom, ta pa mu je poslal Svetega Duha, moč, ki jo radi primerjamo z ognjem.
Zakaj? Ogenj si podredi prav vsako stvar pod seboj. In ja, kristjani imamo odnos s Kristusom. In to ni odrasla oseba, ki nemočno, v plenicah, visi na križu.
Ne, ne. Odnos s Kristusom, ki je visel, zasramovan umrl in zmagoslavno vstal. Zate, zame. Zdaj je med nami, z nami, v nas. In isti Duh, ki ga je obudil od mrtvih, prebiva v nas.
Juhuhu. Sigurno se sprašujete, kaj to pomeni? Na vsakega kristjana deluje na prav poseben, unikaten način. Toda, kaj imam jaz za povedati, pokazati?

Po čem sem jaz drugačen? Hm ... Moje življenje preden sem se zavedal, kaj zamujam, preden sem spoznal resnico: Uspel sem si polomiti skoraj vse prste na obeh rokah, imam ukrivljeno hrbtenico in bolečine ob nenadni kretnji, razvojno motnjo v kolenih, v šoli sem uspel zbrati vse disciplinske ukrepe, začel sem posegati po alkoholu, ... vse to še preden sem dopolnil 17 let. Sploh ne diši po svetli prihodnosti, kaj? Ampak Bog ima drugačen načrt z menoj. On je Bog ljubezni, sreče, veselja. V Bibliji pravi, da nam ni dal duha boječnosti, temveč duha moči, ljubezni in razumnosti.
Povem vam, kako se razvija moje življenje danes, ko imam ta odnos z Bogom, ko sem prejel njegovo milost, ko sem ozdravljen in obnovljen: Moji polomljeni prsti so danes popolnoma brez bolečin in še več, nemoteno lahko igram na več instrumentov, hrbtenica ima lepši “S” kot pisava Times New Roman, brez vsakršne bolečine, v kolenih so ostale konstrukcijske sledi, a o bolečinah ni ne duha in ne sluha. Še več, s kolesom sem lahko prevozil celo hrvaško obalo, od meje, do Dubrovnika, prehodil lepo število slovenskih gora.

Ste opazili razliko? Četudi me ne vidite ali poznate, lahko razberete, da se je nekaj zgodilo. V moji najljubši knjigi piše: “Glej, vse delam novo!” in še kako to drži. Hja, lahko rečem, da sem danes drugačen. Pravzaprav se počutim, ne boste verjeli, kot na novo rojen. In veste kaj je pri tem še večjega? Vse je brezplačno in dosegljivo prav vsakomur. Ja, tudi tebi. Sprejmeš izziv?

G.D.