#NajMladi - skupno srečanje

17. Oktober 2015 ob 18:00 uri v BCE Maribor

#NajMladi

17. 10. 2015 smo se zbrali mladi iz cerkva v Mariboru in Prekmurju v mariborski Binkoštni cerkvi Emanuel, da bi prejeli od Boga vse, kar nam je za ta večer milostno pripravil. In bilo je magično! Čudovito! Čudežno! Ko smo se uspeli vsi z vsemi pozdraviti in s parimi igrami prebiti led, smo se posedli in pripravili, da damo našemu Bogu slavo in čast. Bog nas je okitil z barvitimi talenti, da mu lahko z njimi služimo na raznolike načine. Zato smo sprva slišali pesmi in poezijo, ki smo jo nekateri izmed udeležencev uskladbili, napisali in izvedli. In nato se je pričelo: med tem, ko smo peli našemu Bogu in ga poveličevali, je počasi med nami zavel Božji Duh in nas povedel v višave, bliže k našemu Bogu. Čutiti je bilo mogoče enormno Božjo prisotnost in ogenj v naših srcih se je siloviteje razplamtel. Bog nas je preplavil z svojo močjo ozdravljenja, osvobojenja, odrešenja… Posegel je v našo notranjost in nas s svojo čisto svetlobo ožaril ter nam podaril mir, tolažbo, radost, upanje, ljubezen…

Tako obdarjeni smo posedli na svoja mesta in se naužili tudi Božje besede, ki jo je pripravil pastor Andrej Bojnec. Govoril je o učeništvu: 'učenec' pomeni osebo, ki sprejme učenja Jezusa Kristusa, ne samo kot vero, ampak kot način življenja. Poudaril je 4 pasivne duhovne kvalitete Jezusovega učenca: nezadostnost, kesanje, ponižnost in prizadevanje v iskanju Božje pravičnosti ter 4 aktivne družbene kvalitete učencev: sočutje, čistost v srcu, spravljivost in neomajnost v zvestobi (Mt 5).

Po končanem bogoslužju smo se prešerno družili in se zabavali ob okusnih prigrizkih in ovekovečili prekrasen večer z zabavnimi in izvirnimi fotografijami. Imeli smo se nepozabno in ne samo to, da smo se srečanja udeležili, temveč s seboj smo odnesli novo doživetje z našim vsemogočim Bogom, pomirjeno srce in spokojno dušo ter obnovljeno zavedanje, da je naš Bog, resnično živi Bog, ki spreminja, razvezuje, kar je zvezano, razsvetljuje, kjer je tema, povzdiguje upadle in kar je najlepše; zmeraj nas ljubi prav takšne kot smo. Zatorej Njemu vsa slava, čast in hvala!

PODROBNOSTI DOGODKA
17. Oktober 2015
18:00
BCE Maribor
Poglej na facebook-u