Konferenca za ženske 2016

16. April 2016 ob 16:00 uri v Hotel Radin

Konferenca za ženske 2016

Ženska konferenca je za nami.

Gostiteljica dogodka je bila organizacija Ruta center za žene.

Organizacija deluje pod okriljem Binkoštne cerkve SV okrožja v  RS, s posebnim poudarkom na povezovanje žena. Strmijo k postavitvi ženske na mesto, za katero je bila ustvarjena, z zavedanjem kaj je Božja volja za njeno življenje in kako lahko to uresniči.

Žene smo se v soboto 16. aprila zbrale v Radencih v hotelu Radin. Tema konference je bila: " Ostani čvrsta ne glede na okoliščine." Okoliščine s katerimi se spopadamo v našem vsakdanjiku. Okoliščine, ki sčasoma postanejo vse težje. Posledično si začnemo postavljati vprašanja kot so: Zakaj? Kako dolgo še? Ali je vredno nadaljevati?  Na vsa vprašanja je odgovorila govornica dip. socialna delavka, zakonska in družinska svetovalka Maria Utrl. Iz Linza, in sicer s predavanjem, ki je vključevalo tudi njeno osebno pričevanje. Govorila je o svojih nevzdržnih okoliščinah. Zbolela je za rakom. Kolikokrat si je sama postavljala ta vprašanja, a vedela je eno, da je Bog z njo ne glede na okoliščine. Zato je vztrajala in prišla do cilja.

Še posebej nas je navdihnila s stavkom: " Z vztrajnostjo kljub težavam živeti življenje, ki je vredno življenja, z zaupanjem na pozitivno rešitev."

Sam dogodek sta povezovali Branka Ouček in dr. med. Vlasta Grabar.  S prijetnim druženjem ob kosilu smo druga drugo bolje spoznale.

Zahvaljujemo se organizaciji Ruta za čudovito, blagoslovljeno konferenco.

Utrinke dogodka si lahko ogledate na naši facebook strani. Na navedenem linku je na volju, tudi osnutek predavanja.

https://drive.google.com/drive/folders/0BzNIyTh1QObnZjFlOGFjZjctOTQ4Yi00MDUyLWE2NTYtYzVmYmYyODgxNzgw


PODROBNOSTI DOGODKA
16. April 2016
16:00
Hotel Radin