Zakonski pari - Družina

V življenju so najpomembnejši trdni, ljubeči in zvesti odnosi.

/
družina
družina

Največje sanje skoraj vsake osebe so, da najde partnerja, s katerim bo srečen-a do konca svojih dni. Na žalost statistike kažejo, da je vsak dan več ločitev, oziroma da se pari niti več ne želijo poročiti. Sanje, ki smo jih sanjali o osebi, s katero bomo preživeli najlepše, najbolj romantične trenutke v življenju, s časoma začnejo bledeti, se podirati.

Zakaj je temu tako? Zakaj se nam najlepše sanje v življenju poderejo in zakonska zveza, partnerstvo, postane najbolj nadležna stvar, iz katere hočemo naenkrat oditi, se ločiti in zavreči vse, kar smo mogoče leta gradili.

POGLAVITNE RESNICE, KI SE JIH MORAMO ZAVEDATI GLEDE ZVEZE, DRUŽINE:

  • To je življenjski projekt
  • Za poklic, službo in podobno rabimo leta izobraževanja, spoznavanja, časa, da nam uspe. Glede partnerskega odnosa pa se zaljubimo v osebo in velikokrat samo pademo v odnos. Skoraj ničesar ne vemo, kako graditi, reševati in razvijati odnose. Zato ni čudno, da tako hitro pride do polomije v zvezi. Če želimo razviti pravi odnos z ženo, možem, otroci, se moramo učiti, graditi in vlagati vse, da nam bo uspelo. Že samo spoznanje, da je zakonska zveza življenjski projekt, nas bo očuvala mnogih napačnih odločitev, da bi rušili namesto gradili odnos.

  • Vsaka kriza je nova priložnost za razvoj globljega odnosa
  • Tako hitro pademo v nek ustaljen ritem, ki nam postane rutina in hitro dolgčas. Prav to se nam dogaja v zvezi in hitro lahko pride do krize. Kriza je priložnost, da lahko napravimo korake naprej, čeprav so včasih tudi boleči, toda mnogo manj kot razpad zakonske zveze in družine.

  • Prioritete v zakonski zvezi, družini
  • Nekdo je povedal v službi, da mu je družina pred kariero in direktor tega enostavno ni mogel razumeti. A analize nam kažejo, da so ljudje v času ločitve na delovnem mestu manj produktivni in uspešni. Urejeni odnosi, družina in podobno nam dajejo elan na ostalih področjih življenja. Če si poročen ali imaš družino, je to največja prioriteta v tvojem življenju, ne glede na kariero.

    To je le nekaj pomembnih točk za uspešno, blagoslovljeno zakonsko zvezo, družino. Dobrodošel na naši spletni strani, ki je namenjena graditvi naše zakonske zveze, družine, do najbolj varnih celic, ognjišč, kjer postajata mož in žena največja prijatelja in otroci čutijo varnost, zaščito in sprejetost. Želimo pomagati drug drugemu s tečaji, osebnimi izkušnjami, predavanji, svetovanjem…

UTRINKI

Božični dogodki

Za božič praznujemo ljubezen in milost, ki nam ju je naš čudoviti Bog izkazal, ko je na Zemljo poslal svojega sina Jezusa! Pridružite se nam na naših božičnih bogoslužjih, ki jih bomo popest...

BOŽIČ

Pridružite se nam na sveti večer ob 17. uri in za božič ob 10. uri zjutraj. Vljudno vabljeni!...

Velika noč

Pred nami so velikonočni prazniki, eden od največjih krščanski praznikov. Bog je namreč svet tako ljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina, da bi se nihče, kdor veruje vanj, ne pogubil, ampa...